Episode 7: Tien tips die je geen geld kosten

TIP 1: Vermijd Wifi signalen. Zet de Wifi uit ‘s nachts. Schakel de homespot functie uit.

Een modem of router zendt voortdurend gepulste Wifi signalen uit. Deze veroorzaken een stressrespons en kunnen je slaap verstoren. Zet dit soort signalen uit wanneer dat kan. Doe dit in ieder geval wanneer je rust of slaapt. Werk bij voorkeur met een bekabelde verbinding. Veel routers hebben ook een homespot functie. Die kan je uitzetten. Contacteer je provider voor meer informatie.

 

TIP 2: Draag geen smartphone op je lichaam. Gebruik de handenvrije functie. Vermijd een te zwak signaal.

Je smartphone zendt voortdurend signalen uit. Deze worden sterker bij een zwakke verbinding. Je kan dat zien aan het aantal signaalblokjes. In zo een situatie vermijd je best het gebruik van je toestel. Steek een actieve smartphone niet in je broekzak, je borstzak of je tas. Afstand is belangrijk. Op 1 meter vermindert de belasting al snel met een factor duizend.

 

TIP 3: Gebruik vliegtuigmodus als je slaapt of rust. Schakel Bluetooth uit. Hou rekening met de gevoeligheid van kinderen.

Een actieve smartphone verstoort je slaap. Je hebt hem ‘s nachts niet nodig. Laat draadloze toestellen uit je slaapkamer. Als kinderen spelletjes spelen op een tablet of PC, zet hem dan in vliegtuigstand.

 

TIP 4: Plaats geen laptop of tablet op de schoot. Draag geen smartwatch aan de pols. Gebruik geen airsticks.

Een laptop of tablet is niet gemaakt om op je ‘lap’ te gebruiken. Dat belast de goede werking van de organen en je genitaliën. Als je een tijdje met de laptop op de benen zit, dan kan je daar het effect van voelen. Tintelingen in de huid wijzen er vaak op dat je laptop je organisme verstoort.

Een smartwatch en airsticks zenden voortdurend signalen uit om in verbinding te blijven met je smartphone of pc. Je brengt ze beter nooit in direct contact met het lichaam.

 

TIP 5: Vermijd draadloos communiceren in de auto en de trein.

In de auto en de trein stralen draadloze apparaten veel harder om verbinding te maken. Je batterij zal sneller ontladen en je lichaam neemt meer straling op. Zet die apparaten dus even af en geniet van de omgeving.

 

TIP 6: Vervang je DECT telefoon en babyfoon door een toestel met een snoer

DECT telefoons en babyfoons stralen voortdurend, zelfs al staan ze in de houder. Je vervangt ze best door een ECO-DECT apparaat of een bekabeld toestel. Vraag ook op het werk om een ECO-DECT telefoon als een gezonder alternatief.

 

TIP 7: Vermijd elektrische apparaten in je slaapkamer (GSM, TV, radio wekker, elektrische deken, babyfoon, …).

Je slaapkamer is een zone van rust. Elektronische en elektrische apparaten horen er niet thuis. Zelfs al beseffen we het niet, radiowekkers, nachtlampjes, babyfoons en andere apparaten verstoren voortdurend onze slaap.

Hou ze daarom weg uit de slaapkamer of plaats ze op minstens één meter van je lichaam.

 

TIP 8: Vermijd smartmeters en domotica. Werk zoveel mogelijk bekabeld. 

Vandaag moet alles draadloos en ‘smart’ zijn. De gepulste, door de mens gemaakte straling verstoort echter onze gezondheid en ons welzijn. Wees daarom alert en bewust. Less is more. Geef steeds de voorkeur aan een bekabeld alternatief. Dat is minder belastend, geeft een stabiele verbinding en is beter voor je privacy.

 

TIP 9:  Ga niet mee in de 5G revolutie

5G wordt in snel tempo uitgerold. Het zal krachtiger zijn dan 4G. Meer en hogere frequentiebanden gebruiken. Er wordt volop gespeculeerd over toepassingen en slimme technologische ontwikkelingen. De vooropgestelde winsten zijn enorm.

Ondanks wat de overheid en de industrie over 5G beweren, is er veel reden tot bezorgdheid. Onafhankelijke wetenschappers en artsen trekken aan de alarmbel. Wat zal de impact zijn van 5G op onze gezondheid en ons welzijn.

En hebben we dit wel nodig? Niemand vraagt om zelfrijdende auto’s. En hebben we echt zin in zwermen drones boven ons hoofd? In een huishoudelijke omgeving is er geen enkele toepassing die 5G nodig heeft.

Je hoeft niet meteen op de 5G-kar te springen. Wacht gerust nog even af.

 

TIP 10: Zorg dat je regelmatig geaard bent. Loop blootsvoets in het gras en maak contact met de natuur.

We leven te geïsoleerd van het aardoppervlak. We wonen in appartementen, lopen op schoenen en leven in steden van beton. Nochtans is contact met de aarde biologisch noodzakelijk.

We voelen ons gewoon goed in het water of in een bos. Verbinden met de aarde, dat laat ons toe om spanning af te laten vloeien en ons met negatieve ionen op te laden.

regelmatig aarden is dan ook een goed idee.

Je kan alles samenvatten in twee eenvoudige vuistregels:

Afstand houden is de regel
Bekabeld werken is gezond

Wil je ons steunen? Dat kan!

  • Je kan een vrije donatie doen op rekening BE45 9733 9096 4089 – BIC: ARSPBE22.
  • U kan ook onderstaande knop gebruiken om te doneren.