Episode 5: Waarom het vooral ’s nachts belangrijk is om stralingsvrij te blijven

Elektrische apparaten maken reeds decennia lang deel uit van ons dagelijks leven. We gebruiken ook allemaal graag het internet. Het is handig en er zijn veel toepassingen. 

 

Die technologische evolutie heeft echter een keerzijde. Het verstoort onze innerlijke rust en het biologisch evenwicht. Daarom is noodzakelijk om rust in te bouwen, vooral ‘s nachts.

Elke dag weer worden we aan schadelijke invloeden blootgesteld: luchtvervuiling, pesticiden, ondermaatse voeding, stress en ook elektromagnetische straling. Een gezond lichaam kan heel wat van die schade te herstellen. Een lichaam waarvoor het allemaal teveel wordt, raakt uitgeput en wordt uiteindelijk ziek.  De natuur heeft ons geweldige herstelmechanismen gegeven. Eén van de belangrijkste is de slaap. Lekker slapen zorgt ervoor dat je ‘s morgens fris aan je dag begint. Het laat ons toe te herstellen van schade die we dagelijks oplopen. Je slaapkamer is eigenlijk een soort regeneerkamer voor het lichaam en de geest.  Dat een goede slaap wonderen verricht, dat weten we allemaal. Maar wist je ook dat mensgemaakte straling de kwaliteit van je slaap verstoort?

Al het leven werkt harmonieus samen met de natuurlijke straling van de aarde en de kosmos. Daar hadden we het al over in episode 1 van deze reeks. ‘s Nachts stemmen we af op natuurlijke stralingsbronnen zoals het magnetische veld van de aarde en de Schumann frequentie. Onze hersengolven veranderen en gaan ermee in resonantie. Het laat ons toe te herstellen en op te laden.

Er is ook straling die ons negatief beïnvloedt en de kwaliteit van onze slaap onderuit haalt. Van de effecten van die straling zijn de meeste mensen zich niet bewust. Om te duiden hoe één en ander in zijn werk gaat, leggen we eerst kort uit over welke straling het gaat.

Aardstralen kunnen soms een geopatische belasting vormen: wateraders, leylijnen, hartmannlijnen en currylijnen zijn natuurlijke aardstralen. Zij kunnen een positieve of een negatieve invloed hebben. Als je bed op een kruising van dat soort lijnen staat, dan kan dat je slaap verstoren. Je bed verplaatsen kan dan een oplossing bieden. Een geobioloog kan duidelijkheid brengen en je advies verlenen. Het elektriciteitsnet voedt onze apparaten met 50Hz wisselstroom. Het genereert zowel een elektrisch als een magnetisch veld. Op die frequentie kan je de twee velden apart meten.  Op hogere frequenties kan je die velden niet meer apart meten. Ze worden dan samen gemeten in wat hoogfrequente stralingsvelden genoemd worden.

Als het elektrisch, magnetisch of elektromagnetisch veld in je slaapkamer te hoog is, dan kan dat je slaap verstoren. Het is dus belangrijk om deze velden zoveel mogelijk te beperken.

Enkele voorbeelden:

In je slaapkamer veroorzaakt een nachtlamp meestal een verhoogd elektrisch veld. De belangrijkste reden is dat veel nachtlampen niet geaard zijn. Daarom is het belangrijk om een nachtlamp op minstens een meter van je hoofd te plaatsen en elk apparaat te aarden.

Radiowekkers en babyfoons zenden stoorsignalen uit. Dat kan een reden zijn waarom je baby niet goed slaapt. Vaak volstaat het om de babyfoon of de wekker te verplaatsen. Er bestaan ook babyfoons die niet werken met hoogfrequente, gepulste straling. Ze zijn veel gezonder voor je kind. Ook voor wekkers bestaan er gezonde alternatieven.

Heel wat jongeren houden ook ‘s nachts de smartphone dichtbij. Soms stoppen ze het toestel zelfs onder het hoofdkussen. Dat is geen goed idee. In de vorm van data wisselen smartphone apps voortdurend hoogfrequente, gepulste signalen uit. Dit verstoort je slaap en  op termijn veroorzaakt het gezondheidsproblemen. 

Een smartphone hoort niet thuis in je slaapkamer. Als je hem als wekker wil gebruiken, zet hem dan op vliegtuigstand en controleer effectief of ook wifi en bluetooth uitstaan. Leg hem steeds op minstens één meter van je lichaam. Beter nog, laat die smartphone gewoon weg uit je slaapkamer.

Hetzelfde geldt voor TV, muziekinstallaties en computers. Zelfs als ze uitstaan, creëren ze een elektrisch veld dat verschillende meters ka,n reiken. Veel toestellen zenden vandaag ook nog eens bluetooth en wifi signalen uit die je slaap verstoren. 

Kijk ook eens hoeveel stopcontacten en USB laders je naast je bed hebt. LED lichten en spaarlampen zijn vaak een bron van elektromagnetische verstoring. Het advies is om al die spullen tijdens je slaap op minstens één meter van je lichaam te houden.

Modems en routers zenden wifi signalen uit. Dit soort apparaten zet je best zo ver mogelijk van je slaapkamer. Een goed idee is om het wifi signaal ‘s nachts uit te zetten of je modem zo in te  stellen dat het geen draadloze signalen produceert.

Tegenwoordig zijn heel wat huizen uitgerust met domotica, alarmsystemen, luidsprekers en andere apparaten die wifi of bluetooth genereren. Dat doen ze doorgaans dag en nacht. Er wordt aangeraden om ze steeds bekabeld te gebruiken en er op verantwoordelijke manier mee om te gaan.

Tot slot nog een tip: Ga zelf aan de slag. Loop eens door je huis en je slaapkamer met het besef dat zowel elektrische als elektromagnetische signalen je slaap kunnen beïnvloeden. Hou rekening met baby’s, kinderen en met jongeren. Door je slaapkamer vrij te houden van storingsvelden allerhande, kan je de kwaliteit van je nachtrust aanzienlijk verbeteren.

 

Wil je ons steunen? Dat kan!

  • Je kan een vrije donatie doen op rekening BE45 9733 9096 4089 – BIC: ARSPBE22.
  • U kan ook onderstaande knop gebruiken om te doneren.