5G
SaveBelgium trekt naar de Raad van State

SaveBelgium trekt naar de Raad van State

Vlaanderen heeft deze zomer de grenswaarden voor draadloze straling op haar grondgebied versoepeld om de uitrol van 5G mogelijk te maken. Dat deed het door het maximale zendvermogen dat vroeger per zendantenne bepaald was om te zetten naar maximaal vermogen per operator. Tegelijk heeft het de 5G zendfrequenties, waaronder de nieuwe 5G frequentie 3.600 MHz (3,6 GHz), geveild. De maximale veldsterkte voor deze nieuwe zendfrequentie bedraagt maar liefst 30.7V/m. De industrie is tevreden. De versoepelde normen laten mooie bedrijfswinsten toe.

De nieuwe Vlaamse grenswaarden houden opnieuw enkel rekening met weefselopwarming. De massieve biologische effecten van draadloze technologie op al wat leeft, ver onder de door Vlaanderen versoepelde normen, worden onder de mat geschoven en botweg ontkend. Onderstaande grafiek geeft in veldsterkte en per zendfrequentie weer hoeveel de nieuwe Vlaamse norm boven de biologisch veilige waarde van 0.6V/m uitstijgt. 

SaveBelgium in samenwerking met Stralingsarmvlaanderen.org laten zoiets niet zomaar gebeuren.

Om mens, plant en dier te beschermen tegen het manifest ongepaste beleid van een overheid verblind door geld en verweven met de industrie, hebben wij de nieuwe Vlaamse normen bij de Raad van State aangevochten. Ons dossier beslaat uit meer dan 7000 pagina’s aan bewijsmateriaal. 

Ook jij kan je steentje bijdragen. Steun onze crowdfunding en help mee te bouwen aan een gezond Vlaanderen voor mens, plant en dier.

Tags :