Open Brief over de mondmaskerplicht op school

Open brief aan het ministerie van Onderwijs; het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport; Directeurs van scholen en scholengemeenschappen; CLB medewerkers en preventieadviseurs in België

[/et_pb_text][et_pb_text _builder_version=”4.4.7″ hover_enabled=”0″]

Als onderwijsexperts weet u als geen ander dat kinderen warmte en menselijk contact nodig hebben. Als ouder zetten wij ons voortdurend in om er het beste van te maken voor onze kinderen; we doen er alles aan om hun mentale en lichamelijke gezondheid optimaal te houden. 

We zijn bezorgd over de evolutie en de maatregelen die de autoriteiten nemen.

In alle vriendelijkheid en respect schrijven wij deze brief opdat u ten volle aandacht  zou schenken aan onze bezorgdheid over de mondmasker plicht.  Wij begrijpen deze maatregel niet gezien de piek al weken voorbij is.  Bovendien behoren kinderen niet tot de risicogroep.  En als laatste en niet minste, hiermee wordt angst bij kinderen opgewekt, om nog te zwijgen over de lichamelijke schade gezien het urenlang ophouden van het mondmasker met als gevolg zuurstoftekort en mogelijks concentratieproblemen, misselijkheid en hoofdpijn. (De lockdown zorgde voor vele leerlingen reeds voor leerachterstanden, daarom is aandacht en concentratie nu nog belangrijker dan voordien.)

Wij willen alle leerkrachten welgemeend bedanken voor alle inspanningen en wensen iedereen goede moed voor het komende schooljaar, want wij voelen oprecht met jullie mee. Wij hopen evenzeer op een luisterend oor en bereidheid tot debat voor een versoepeling van de maatregelen, met name de mondmasker plicht.

Mondmaskers zijn ineffectief tegen de verspreiding van virale infecties, zoals in talrijke medische en wetenschappelijke studies in binnen- & buitenland is aangetoond en toegelicht.  De maatregel mist een wetenschappelijke basis.

Wij zijn bereid om samen met u dit probleem aan te pakken en oplossingen te vinden, zodat alle partijen op een aangename manier het nieuwe schooljaar kunnen starten.

Wie goed geïnformeerd is, kan keuzes maken en oordelen.

Save Belgium

Tags :

1 thought on “Open Brief over de mondmaskerplicht op school

    • Author gravatar

      Kinderen tot de leeftijd van 18 jaar, nemen slechts 0,5% in van het totaal aantal besmettingen. Het nut van mondmaskers is niet wetenschappelijk bewezen. Hou aub op met deze onzinnige maatregelen en denk ook eens aan de gezondheid en het welzijn van onze kinderen!!!

Comments are closed.